Huszonöt esztendeje a béke szigete a meszleni ifjúsági tábor

Huszonöt esztendeje a béke szigete a meszleni ifjúsági tábor

Share this content.

Forrás: vaol.hu, szöveg: Tersztyánszky Krisztina
Meszlen – 25. alkalommal tartotta ökumenikus ifjúsági táborát az elmúlt héten a Nemescsói Társult Evangélikus Egyházközség. Csaknem hetvenen népesítették be a parókiaépület környékét.

Huszonöt éve az akkori lelkész, Verasztó János indította útjára a kezdeményezést, hogy minden gyermeknek kedvező anyagi feltételek mellett lehetőséget adjon egy egyhetes táborozásra. A tábort tizenhetedik éve Kalincsák Balázs és Kalincsák Balázsné Varga Katalin lelkészek vezetik. A lehetőség felekezettől függetlenül mindenki előtt nyitott, a környező falvakon kívül érkeznek táborozók Kőszegről, Szombathelyről, sőt Csurgóról és Albertirsáról is. Sok a visszatérő fiatal. Kendik-Kovács Ildikó a rekorder: ő eddig mind a huszonöt évben Meszlenben táborozott, a gyerekek közül pedig jó néhány a szüleitől „örökölte” az érdeklődést. A tábori életet áthatja a keresztény szellemiség, de ez nem jelenti azt, hogy egész nap imádkoznak. Bulihangulatú éneklések, meseírás, makettépítés, kézműveskedés közepette telnek a napok.

A jubileumi évben balatoni kirándulás és Pintér Béla-koncert tette különösen izgalmassá a tábort.

Szombaton tábortalálkozót szerveztek, ahol egy, a táborban megismerkedett pár is kimondta majd a boldogító igent.

Vasárnap a meszleni templom és parókiaépület felújításáért tartottak hálaadó istentiszteletet Szemerei János püspök részvételével. Felszentelték a finn testvérgyülekezettől kapott orgonát és a restaurált oltárt is.

A táborról részletes képriportok és videók találhatóak a Facebookon ITT.

Az ünnepi istentiszteletről külön cikkben számolunk majd be honlapunkon.

Címkék: Meszlen - tábor -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!