Igazi testvérekké váltak az elmúlt húsz esztendőben

Igazi testvérekké váltak az elmúlt húsz esztendőben

Share this content.

Forrás: teol.hu, szöveg: Budavári Kata, fotó: Makovics Kornél
Paks – A szlovákiai Galántával húsz évvel ezelőtt, a VI. Gastroblues fesztiválon kötött testvérvárosi szerződést Paks. Ezt a megállapodást erősítette meg a két település szombaton a paksi evangélikus templomban.

Azt gondolom, az elmúlt húsz évben valóban testvérekké váltunk – mondta Szabó Péter, Paks polgármestere annak apropóján, hogy az atomváros megerősítette testvérvárosi kapcsolatát Galántával. Az ünnepélyes aktusra különleges helyen, a paksi evangélikus templomban, és különleges eseményen, a 26. nemzetközi Gastroblues fesztivál templomi koncertjén került sor.

A szlovákiai Galántával húsz évvel ezelőtt szentesítette szerződésben baráti kapcsolatát Paks. Az okmányt akkor Herczeg József paksi és Horváth Zoltán galántai polgármester írta alá. Dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző, aki húsz évvel ezelőtt részt vett az aláíráson, most azt mondta: nem gondolta, hogy a történelem része lesz. Tíz évvel később Hajdú János és Mézes Sándor városvezetők erősítették meg a szerződést.

A cikk folytatása a Teol.hu oldalon olvasható.

Címkék: Paks - Galánta -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!