Ige-spotok – Karácsonytól húsvétig tart a virtuális zarándoklat az Igével

Ige-spotok – Karácsonytól húsvétig tart a virtuális zarándoklat az Igével

Share this content.

Szöveg: Kovács Viktor
Veszprém – Ebben az adventben megfogalmazódott egy gondolat a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye lelkészi munkaközösségének novemberi találkozóján, hogy milyen jó lenne, összefogva több gyülekezetet, egy facebookos bibliaolvasó útmutatót készíteni, és ilyen formán is közelebb hozni az Élet Igéjét, a Szentírást mindenkihez. Különösen a gyülekezeti tagokhoz, illetve a gyülekezetek vonzáskörzetébe tartozó, a gyülekezetek Facebook oldalait csak „lájkoló” emberekhez.

Ennek adott aztán arculatot és keretet Kovács Viktor somlószőlősi evangélikus lelkész, s hívta segítségül Pethő Judit nagyalásonyi, Farkas Ervin lovászpatonai, Weltler Gábor malomsoki és Wagner Szilárd marcalgergelyi kollégáját. Olvasd Jézust! – ez lett a címe és mottója az „útmutatónak”.

Egy közös útra hívnak ők mindenkit, aki szeretne karácsonytól húsvétig „végigzarándokolni” Jézus életén, tanításán az evangéliumon keresztül, Lukács írása szerint. Szentestétől húsvét vasárnapig minden nap meg fog jelenni a fent felsorolt gyülekezetek Facebook oldalain egy-egy „ige-spot”, azaz egy nagyon rövid igeszakasz és hozzá, pár mondatos gondolat, amely a zarándokút állomásait jelentheti minden „útitársnak”. Mindennap más és más lelkész írja az „ige-spot”-ot, de mindegyik gyülekezet oldalán egyformán elérhető lesz.

Legyünk társak ezen az úton!

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!