Így emlékeztek a kiskőrösi gimnázium tanulói a forradalom ünnepére

Így emlékeztek a kiskőrösi gimnázium tanulói a forradalom ünnepére

Share this content.

Forrás: vira.hu, szöveg: T. R.
Kiskőrös – „Ez volt március 15-e. Eredményei olyanok, melyek e napot örökre nevezetessé teszik a magyar történelemben.” – Petőfi Sándor. A nemzeti ünnepnapot megelőző napon, március 14-én a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola sportcsarnokát megtöltötték a diákok, s a tanulók egy része rendhagyó, különleges ünnepi műsorral készült a többi diáknak, és az iskola pedagógusainak. A fiatalok hetek óta készültek az eseményre, és az előadás nagyon jól sikerült, melyet Kaposvári Éva és Maczelka Mária Gmoser István tanárok szerveztek.

A műsor nagyon színes volt, a közönség láthatott fúvószenét, néptáncot, éneket és  irodalmi előadást. A középiskolások hangszeren játszó tanulóiból összeállt Kevi Zenekar” – melynek alapja Kiskőrös Város Fúvószenekara – nyitotta meg, majd Lehoczki Tamara szavalata, és Bárány Dániel éneke következett.

A gimnázium néptáncos tanulói mutatták be tánctudásukat, Mezőségi táncokkal színesítve az előadást. A táncot a 11. évfolyamos magyar spec. csoport irodalmi műsora követte, melynek tagjai: Engi Krisztina, Hubert Emese, Káplár Nikol, Barna Dorina, Simon Vivien, Szappanos Tamás, és Farkas Viktor voltak. A műsort a Harangvirág Óvodások is megtekintették.

Látványos tánccal készült a 10.Sz és 9.D osztály, majd Sávics Hilda és Bárány Dániel énekelt a közönségnek. A Szózat után a zenekar zárta az ünnepséget. 

Fényképeket itt tekinthetnek meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!