Így értékelte az Ökumenikus Zsűri Enyedi Ildikó filmjét Berlinben

Így értékelte az Ökumenikus Zsűri Enyedi Ildikó filmjét Berlinben

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Nemcsak az Arany Medve-díjat, de az Ökumenikus Zsűri és a világ filmkritikusait tömörítő FIPRESCI legjobb filmnek járó elismerését, valamint a Berliner Morgenpost közönségdíját is Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása kapta a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. Az Ökumenikus Zsűri indoklását közöljük.

A Testről és lélekről egy különleges szerelmesfilm, mely két zárkózott ember, egy vágóhíd gazdasági igazgatója, és az ugyanott dolgozó minőségellenőr kapcsolatát mutatja be, miután elkezdenek egymásról álmodni, szarvasként. A két főszerepet Borbély Alexandra és Morcsányi Géza játsszák, de szerepel a filmben még Tenki Réka, Nagy Ervin, és Mácsai Pál is.

Az Ökumenikus Zsűri indoklásában a következőket írta a magyar filmről: „Sokan küzdünk valamiféle fogyatékossággal – akár mentális, akár fizikai értelemben. A Testről és lélekről egy megható és komplikált szerelmi történet, mely egy vágóhídon játszódik. A főszereplők lelki kapcsolatban vannak egymással, de szenvednek attól, hogy képtelenek fizikailag egymás felé közeledni. Enyedi Ildikó egy finom képi világú történetet alkotott, mely aktiválja az érzékeinket, miközben kérdéseket tesz fel az emberek egymás közötti kapcsolatairól. A film megmutatja, hogyan lehet felülkerekedni a tökéletlen természetünkön és kapcsolatot létesíteni más fizikai lényekkel.”

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!