Négyzetméterek és létszámok – Imaházat szenteltek Sámsonházán

Négyzetméterek és létszámok – Imaházat szenteltek Sámsonházán

Share this content.

Szöveg és fotó: Balicza Máté
Pásztó – Sámsonháza – A pásztói és sámsonházai evangélikus gyülekezeteket látogatta meg 2017. szeptember 24-én vasárnap dr. Fabiny Tamás püspök. Mindkét közösségben családi istentiszteletet tartottak aznap, amelyeken az északi egyházkerület lelkészi vezetője hirdette Isten igéjét, Horváth-Hegyi Áron parókus lelkész pedig liturgiai szolgálatot végzett. Sámsonházán ezt követően Szabó András esperes jelenlétében felszentelték a gyülekezet új imaházát.

A családi istentiszteletek elején Adámi Johanna, a lelkész felesége a teremtés hete kapcsán a bibliai teremtéstörténetről beszélt a jelen lévő gyermekeknek. A rövid interaktív tanítás végén a fiatalok feladatot is kaptak: színes gyurmából kellett ember alakokat formázniuk. Az elkészült alkotásokat az istentiszteletek végén Horváth-Hegyi Áron lelkész mutatta be, miután egy-egy személyre szóló igével és feleségével közösen énekszóval köszöntötték a szeptemberben született gyülekezeti tagokat.

A sámsonházai ünnepi istentiszteleten Fabiny Tamás a meghívón szereplő jól ismert zsoltárvers („Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők”) alapján mondott igehirdetésében kiemelte: sok emberi törekvésre jellemző a hiábavalóság. Ám ha az építkezés Isten akaratának megfelelő, az nem lehet hiábavaló. Az északi egyházkerület lelkészi vezetője arra figyelmeztette a gyülekezetet, hogy annak külső és belső megújulása is csak Isten áldásával tehető teljessé, és mindehhez Őreá kell imádságos szívvel és alázattal figyelniük. Az alkalom végén mondott köszöntőjében pedig a négyzetméterek bővülése mellé létszámbeli növekedést is kívánt a kicsiny közösségnek. 

Az istentisztelet végén Pálik Pál gyülekezeti felügyelő nyitotta meg a rövid ünnepi közgyűlést, amelyen ismertették a gyülekezeti ház építésének körülményeit, valamint megköszönték az építkezést lehetővé tevő egyházi és állami támogatásokat, továbbá a gyülekezeti tagok segítségét. 

Ezt követően került sor az új imaház felszentelésére, majd az első alkalommal megrendezett szeretetvendégségre. A gyülekezet előtt álló további feladat az új helyiségek berendezése és élettel való megtöltése.

A feladat első részéhez Fabiny Tamás püspök az egyházkerület részéről egy mikrohullámú sütőt, az ünnepi alkalmon szintén részt vevő Becsó Zsolt országgyűlési képviselő pedig egy gyereksarok létrehozásához nyújtandó segítséget ajánlott fel. Ami pedig az élettel való megtöltést, és a korábban említett létszámbeli növekedés „kívánalmát” illeti, ahhoz ezúton is Isten gazdag áldását kérjük a lelkész és az egyházközség számára!

Horváth-Hegyi Áron lelkész videója az építkezésről: 

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!