„… Krisztus szeretete szorongat minket…” (2Kor 5,14-20) – Letölthető a 2017-es IMAHÉT anyaga!

„… Krisztus szeretete szorongat minket…” (2Kor 5,14-20) – Letölthető a 2017-es IMAHÉT anyaga!

Share this content.

Forrás: meot.hu
Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2017. január 15. és 22. között szervezi meg az Ökumenikus Imahetet. Az országos nyitó istentisztelet 2017. január 15-én, vasárnap 18 órakor lesz a Kálvin téri református templomban. Igét hirdet dr. Erdő Péter bíboros és Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök. A liturgiában szolgálnak a MEÖT tagegyházainak vezetői.

Minden imahétnek van jellegzetessége. Az imaheti anyagot összeállító német testvérek azt kérték, hogy idén építsük fel az elkülönülés falát, amely a megvallott bűneinket és a megosztottságot jelképezi. A fal az istentisztelet folyamán állva marad egészen addig, amíg a „hit válasza – éljünk megbékélten” című rész következik. Tizenkét egyforma méretű doboz szükséges, melyeket becsomagolunk valamilyen papírral, így készülnek az építőkövek. Minden doboz elejére/oldalára egy kulcsfogalom kerül (szeretet hiánya, gyűlölet és megvetés, hamis vádaskodás, hátrányos megkülönböztetés, üldözés, szétszakadt úrvacsorai közösség, türelmetlenség, vallásháborúk, megosztottság, hatalommal való visszaélés, elzárkózás és gőg). Ezekből a kövekből építjük fel a falat. Az egyház/gyülekezet vezetője felemel egy „építőkövet” elolvassa a rajta levő kulcsfogalmat és leteszi. Ezután imádkozik, mire a gyülekezet így felel: „Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek.” A prédikáció után következik a fal lebontása és a „kövekből” keresztet építünk. A hitvallást követően négy közbenjáró imádság hangzik el, minden kérés elhangzása után tizenkét gyertyát gyújtunk a központi fényforrásból és tizenkét gyertyát helyezünk el majd a kijáratnál, melyekből a gyülekezet tagjai az istentisztelet végén, kivonuláskor meggyújthatják saját gyertyájukat.    

Az imahét anyaga innen tölthető le:

 

Csatolt állományok: Imahet_2017.pdf - Kozos_imádság.pdf -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!