Íme a karantén egyik legjobb ötlete

Íme a karantén egyik legjobb ötlete

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Torda Eszter
A Hogy tetszik lenni? kezdeményezés a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Fesztivál Önkéntes Központ együttműködésében jött lére. A program célja, hogy a karanténban magukra maradt, magányos idős embereknek nyújtsanak társaságot fiatal önkéntesek segítségével. A Hogy tetszik lenni? törekvés főszervezőjét, Nagy Rékát telefonon kértük, hogy meséljen nekünk a mozgalomról.

„Az ötlet abszolúte a karanténhelyzet miatt született meg, mi eddig kizárólag rendezvényönkéntesekkel foglalkoztunk – meséli Nagy Réka, a Hogy tetszik lenni? mozgalom szervezője és ötletgazdája és a Fesztivál Önkéntes Központ vezetője. – A járványhelyzet minket is utolért, így reagálnunk kellett. Szerettük volna bővíteni a lehetőségeinket, és rengeteg önkéntes tapasztalatunk van. Az önkénteseken kívül van egy szuper koordinációs csapatunk és mentorcsapatunk is. Amikor bedobtuk ezt az ötletet, szinte mindenki fejest ugrott a munkálatokba.”

Nem kifogyni a témákból

Hogy tetszik lenni? lényege, hogy a magányos idősek telefonos kapcsolaton keresztül beszélgethessenek az önkéntes pótunokájukkal az általuk megbeszélt időpontban: „Abban a kérdésben, hogy az önkéntesek milyen gyakorisággal hívják fel az időseket, igyekszünk rugalmasak lenni. Megkérdezzük mindenkitől, hogy mikor vállalja a telefonálást, hogyan alakul a szabadideje.”

A cikk itt folytatódik.

Címkék: lelkisegély - idősek - fiatalok -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!