Infrastrukturális fejlesztéseket valósítanak meg a hátrányos helyzetűek (re)integrációja érdekében

Infrastrukturális fejlesztéseket valósítanak meg a hátrányos helyzetűek (re)integrációja érdekében

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet fejlesztéseket valósít meg az ország több részében 650 millió forintból, ezzel bővítve a szolgáltatásokat, javítva a szakmai és infrastrukturális feltételeket. Jelen projekt forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Az EFOP-2.2.15-16-2017-00006 számú, Másokért növekedni – A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet infrastrukturális hátterének fejlesztése elnevezésű projekt 2017. július 1. és 2020. június 30. között valósul meg. A támogatás mértéke 100 százalék. A pályázat során a segélyszervezet infrastrukturális hátterét fejleszti közösségi pontok/fejlesztő központok kialakításával, valamint a humanitárius és karitatív feladatok ellátásához kapcsolódó logisztikai és raktározási kapacitások bővítésével. A projektnek köszönhetően a segélyszervezet még szélesebb ügyfélkört érhet el, illetve erősítheti regionális jelenlétét. A program célja, hogy a segélyszervezet az általa nyújtott szolgáltatásokat szakmailag magas színvonalon legyen képes biztosítani. A pályázat révén a fejlesztések helyszínein dolgozó munkatársak és a programokba bevont önkéntesek munkakörülményei javulnak, valamint a célcsoport számára nyújtott szolgáltatásokat a szervezet az eddigieknél megfelelőbb környezetben tudja  biztosítani. Az újonnan kialakított, illetve továbbfejlesztett szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a segélyszervezet a jelenleginél szélesebb körben érje el a hátrányos helyzetű személyeket, családokat. Az új régiós raktárbázisok kialakítása lehetővé teszi, hogy az ott élő, hátrányos helyzetű családokat, illetve a természeti katasztrófák károsultjait a segélyszervezet gyorsabban és hatékonyabban érje el, s a krízishelyzet kezelését a lehető legkorábbi időpontban megkezdje. A projekt segíti, hogy az ügyfelek lakókörnyezetükhöz közel kaphassák meg a számukra szükséges szolgáltatásokat. Emellett a beruházások célja az energiatakarékos és költséghatékony működtetés.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!