Ingyenes füzetcsomagot kapnak a XVIII. kerületi általános iskolások

Ingyenes füzetcsomagot kapnak a XVIII. kerületi általános iskolások

Share this content.

Forrás: ittlakunk.hu, bp18.hu
Budapest – Ötödik éve segíti ingyenes füzetcsomaggal a XVIII. kerület 23 általános iskolájában az alsó és felső tagozatos diákok tanévkezdését az önkormányzat. A füzetcsomagra az egyházi intézmények, így a Sztehlo Gábor Evangélikus Általános Iskola diákjai is jogosultak.

A helyhatóság augusztus utolsó hetében minden kerületi iskolába eljuttatja az ingyenes füzetcsomagokat. Ezáltal – ahogy az elmúlt években mindig – az idei tanév első napján is a több mint 8 700 kisdiák tíz-tíz olyan füzetet kap, amelynek a borítóján kerületi iskolások által készített rajzok szerepelnek.

Az évfolyamok tantárgyainak megfelelően összeválogatott füzetcsomagra az állami és az egyházi intézmények tanulói egyaránt jogosultak, így a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola, a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola, a Sztehlo Gábor Evangélikus Általános Iskola, valamint a Wesley Kincsei Általános Iskola diákjai is megkapják – írja az önkormányzati portál.

A XVIII. kerület önkormányzata a füzetcsomag biztosításával szeretné valamelyest enyhíteni a tanévkezdéskor a családokra háruló anyagi terheket. Egy-egy gyermek beiskolázása több tízezer forinttal terheli meg a családi kasszát, egy első osztályos nebuló esetében csak magának a kicsik hátát, gerincét az ergonomikus kialakítása révén védő iskolatáskának az ára elérheti a 15-20 ezer forintot.

További információkat itt olvashat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!