Az evangélikus Insula Lutherana győri projektből csoportosítottak át összegeket egy katolikus iskolafejlesztésbe

Az evangélikus Insula Lutherana győri projektből csoportosítottak át összegeket egy katolikus iskolafejlesztésbe

Share this content.

Forrás: MTI, vg.hu, hir.ma
Budapest – Annak érdekében, hogy a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpont a következő tanév kezdetére elkészüljön, több mint 300 millió forintot csoportosít át a kormány. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

A kormány úgy döntött, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának idei költségvetésében a Győri Evangélikus Egyházközség Insula Lutherana fejlesztésére biztosított 3 milliárd 230 millió forintos forrásból – a beruházás ütemét figyelembe véve – ebben az évben 302,5 millió forint átütemezhető a jövő évre.

Ezt a több mint 300 millió forintos összeget a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpont befejezésére fordítják. A kormányhatározatban rögzítik azt is, hogy a jövő évi költségvetésben 2017. január végéig az emberi erőforrások miniszterének – a nemzetgazdasági miniszter egyetértésével – gondoskodnia kell a forrás visszarendezéséről.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!