Interaktív bibliai képregény: egy roma fiatalasszony találkozása Jézussal

Interaktív bibliai képregény: egy roma fiatalasszony találkozása Jézussal

Share this content.

Forrás: punya.hu
Budapest – Idén Húsvétra magyar fejlesztők jóvoltából egyedülálló képregény született, melyben interaktív módon kerülhetünk közelebb a jól ismert szentírási jelenetekhez. A cselekményt időről időre játékok szakítják meg, amelyeknek köszönhetően nem csupán befogadói, hanem alakítói is lehetünk a történetnek.

A punya – Egy falat kenyér címmel, cigánypasztorációs szemlélettel készült internetes képregényt létrehozó csapat tagjai:

Dobovicsné Buzás Andrea tréner, coach, a képregény digitális tartalmainak fejlesztője,

Versegi Beáta Mária, a Nyolc Boldogság Katolikus Közösség szerzetese, a mese írója,

Ráczné Kalányos Gyöngyi roma képzőművész, a képregény rajzolója.

A hitoktatóknak vagy éppen otthoni használatra szánt képregény szerzőinek célja, hogy ezen a játékos módon adjanak alkalmat a Biblia élményszerű megismerésére és hogy bemutassák, mennyire természetes módon fonódhat össze a roma élet, gondolkodás és az evangélium története.

A képregény az alábbi linken szabadon hozzáférhető.

 

Címkék: roma - cigány - képregény -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!