Interdiszciplináris tanulmányi versenyt rendeznek középiskolásoknak – Evangélikus diákok jelentkezését is várják

Interdiszciplináris tanulmányi versenyt rendeznek középiskolásoknak – Evangélikus diákok jelentkezését is várják

Share this content.

Forrás: szentignac.hu
Budapest – A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium a 2020/21-es tanévben immár harmadszor rendezi meg nagy sikerű interdiszciplináris tanulmányi versenyét. A Cédrus Komplex Tanulmányi Verseny keretein belül a diákoknak szakmailag összetett problémákat kell megoldaniuk, melyek segítségével megismerkedhetnek a valódi szakmai élet mindennapi kihívásaival. Három sokszínű online fordulóban mérettethetik meg magukat a résztvevők. A legjobb csapatok pedig egy döntőn bizonyíthatják rátermettségüket; a döntő részletei a járványhelyzet függvényében még szervezés alatt állnak.

Négyfős, 9-12. osztályos diákokból álló csapatok jelentkezését várják az alábbi linken található jelentkezési lap kitöltésével:

III. Cédrus Komplex Tanulmányi Verseny – Jelentkezési lap

A csapatok összeállításánál érdemes figyelembe venni, hogy a verseny interdiszciplináris, tehát minél különbözőbb érdeklődési körű tanulók fognak össze, annál könnyebben nézhetnek szembe a feladatok kihívásaival. Akár különböző évfolyamra járó diákok is alkothatnak egy csapatot. A versenyzés jó motiváció lehet a diákoknak arra, hogy a távoktatás nehézségei közepette is izgalmas tanulmányi kérdéseken gondolkodjanak csapatban.

Jelentkezési határidő: 2020. december 18. 23:59

Az idei verseny fordulói során többek között a matematika, földrajz, filozófia, pszichológia és pedagógia tudományterületeivel találkozhatnak a versenyzők. Ha többet szeretnének megtudni erről, keressék fel a verseny honlapját, ahol a verseny fontos dátumai és korábbi évek feladatai is elérhetők, vagy Facebook oldalukat, ahol rendszeresen osztanak meg friss tartalmakat a verseny alakulásáról, például a fordulók konkrét témáival kapcsolatban is tesznek közzé információt.

A legeredményesebb csapatok munkáját értékes nyereményekkel jutalmazzák majd. 

Csatolt állományok: CKTV 2020 Versenyfelhívás.pdf -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!