Már tízezren csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet iraki iskolákért indított akciójához

Már tízezren csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet iraki iskolákért indított akciójához

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet 2014 óta segíti helyben a háború után visszatérő iraki családokat. A lakóházak felújítása, az élelmiszertámogatás, a vízhálózatok rendbetétele és a pszichoszociális segítségnyújtás mellett kiemelt feladatnak tekintik az oktatás újraindítását, amit iskolák felújításával és felszerelésével kívánnak elősegíteni.

A segélyszervezet munkatársait a Moszul környéki iskolák felmérése során kiégett tantermek, leszakadt táblák, hiányos és törött bútorok fogadták. Az egykor gyermekzsivajtól hangos udvarokon romok, a falakon lövések nyomai. Mivel sok helyen segítség nélkül esély sincsen arra, hogy újra elkezdődhessen a tanítás, ezért „Adjunk esélyt a visszatérésre, esélyt a maradásra!” mottóval társadalmi összefogást hirdetettek Magyarországon. A pénzadománygyűjtés célja, hogy táblákat, bútorokat, írószereket tudjanak vásárolni a háború után újjáépülő iskolákba.

A március 20-án indult adománygyűjtés első tíz napjában legtöbben az 1353-at tárcsázták, hívásonként 250 forintot felajánlva, de sokan adakoztak a www.segelyszervezet.hu oldalon keresztül és csekkbefizetéssel is. Az adományvonalra indított tízezer telefonhívásnak köszönhetően eddig 2,5 millió forint gyűlt össze. „Minden telefonhívás és minden felajánlott forint sokat számít ebben a segélyprogramban, hiszen a harcokban tönkrement iskolákba mindent újra meg kell vásárolnunk!”  – hangsúlyozta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet iraki segélyprogramját a 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal, a www.segelyszervezet.hu oldalon online adományozással vagy az OTP Banknál vezetett 11705008-20464565-ös adományszámra utalással lehet támogatni, a közlemény rovatban „IRAK” megjelöléssel. Köszönjük!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!