Ismét dr. Fábri György lett az Északi Evangélikus Egyházkerület felügyelője

Ismét dr. Fábri György lett az Északi Evangélikus Egyházkerület felügyelője

Share this content.

Forrás: Északi Evangélikus Egyházkerület, fotó: Kiss Tamás
Budapest – Az Északi Evangélikus Egyházkerület gyülekezetei dr. Fábri Györgyöt választották az egyházkerület felügyelőjévé – tudta meg szerkesztőségünk. A választás érvényes és eredményes volt. Az egyházkerület 78 egyházközsége összesen 87 szavazattal rendelkezik. A 82 beérkezett szavazatból 69 volt érvényes, ebből 68 igen és 1 nem szavazattal erősítették meg tisztségében a második hatéves ciklusát megkezdő világi vezetőt.

Dr. Fábri György az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának egyetemi docense, kutatási területe a társadalmi kommunikáció, a tudomány- és társadalomfilozófia.

Felügyelői programjában a bátor hitvalló egyház, a lelkészeket támogató laikus feladatvállalás, a sokszínű közösség Krisztusban megvalósuló egysége, az egyházat megtartó misszió és a közösség jövőjét biztosító önfelelősség mentén fogalmazta meg egyházi látását. (Mindezekről a cikkünkhöz mellékelt dokumentumban olvashatnak.)

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!