Ismét a Paripán – Gyerektábor Debrecenben

Ismét a Paripán – Gyerektábor Debrecenben

Share this content.

Szöveg és fotó: dr. Asztalos Éva
Debrecen – A Debreceni Evangélikus Egyházközség ebben az esztendőben is a nyári vakáció első hetében rendezte meg gyerektáborát hittanosai számára. Az ottalvós tábor helyszínéül a hajdú-bihari megyeszékhelytől nem messze található, közkedvelt vendéglátóhely, a Paripa Csárda szolgált.

A hétfőtől péntekig tartó tábor minden napja tornával, reggelivel majd áhítattal vette kezdetét. A délelőttök további részében Asztalos Richárd lelkész Ábrahám ősatya történetének jelentősebb eseményeivel ismertette meg naponként a gyermekeket. A biblikus foglalkozások keretében ügyességi játékokkal, kézműveskedéssel igyekezett szemléletesen bemutatni az ősatyával kapcsolatos elbeszélések mai jelentőségét.

 

A közösen elfogyasztott ebéd után minden nap csendespihenőt tartottunk, délutánonként pedig más-más program várta a gyermekeket úgymint szekértúra, lovaglás, vízicsata és táncverseny. 

Az egyetemi gyülekezet tagjai közül többen segítőként vettek részt a tábor szervezésében és lebonyolításában, de voltak olyanok gyermekek is, akik csak egy-egy napon tudtak részt venni. Így történhetett meg az is, hogy bár a táborozók létszáma 30 fő volt, a szerdai napon negyvenen ülhettünk az étkezőasztal körül. Vacsora után áhítattal, énekléssel zártuk a napot, de aki még érzett magában energiát, csatlakozhatott ahhoz a kisebb létszámú csoporthoz, amelynek tagjai keresztény témájú rajzfilmeket tekintettek meg.

Az egyházközség nevében szeretettel köszönjük a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Iroda Gyülekezeti és Missziói Osztályának támogatását, mely nélkül a tábor ilyen formában nem valósulhatott volna meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!