Isten életmentő segítségére szorulunk – Parókiaszentelés Győrújfalun

Isten életmentő segítségére szorulunk – Parókiaszentelés Győrújfalun

Share this content.

Szöveg: Adámi Mária, fotó: Vingler Béla
Győrújfalu – Az idén hetedik alkalommal megrendezett győrújfalui gyülekezeti találkozó keretében szentelte fel Kiss Miklós győr-mosoni esperes a korábbi iskolaépületből kialakított új parókiát 2018. augusztus 25-én.

A nap kezdetén Jakus Gyula gondnok köszöntötte a templomot megtöltő hallgatóságot, és ismertette a felújítás folyamatát. Elmondta, hogy az elvégzett munkák összköltsége 14,5 millió forintot tett ki, melyből a győrújfalui leányegyházközség 9 millió forintot saját erőből fedezett. Emellett támogatást kaptak az országos egyháztól, a Győr-Mosoni Egyházmegyétől, a helyi önkormányzattól, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumától is.

Az ezt követő istentiszteleten Koch Szilvia, a szigetközi misszió ellátásával megbízott lelkész hirdette Isten igéjét 1Jn 3,18–24 alapján. „Mindannyiunk szíve missziós területnek számít. Isten életmentő segítségére, kegyelmére szorulunk” – hangsúlyozta a lelkésznő. Majd hozzátette: a győrújfalui közösség olyan hely lehet, ahol segítséget talál az ember, ahol Isten munkálkodik.

Ezután a jelenlévők a templomudvarra vonultak, ahol Kiss Miklós esperes ApCsel 2,46 alapján mondott rövid prédikációt, majd megáldotta az elkészült lelkészlakás épületét.

A délelőtt során a gyerekeket bábjáték és kézműveskedés várta, a felnőttek számára pedig Németh Gyula presbiter, helytörténeti kutató tartott előadást Újfalu evangélikus gyülekezete 1814-ben címmel.

Az ebédet az udvaron felállított sátrak alatt fogyasztották el a résztvevők, majd dr. Szabó Lajos, az Evangélikus Hittudományi Egyetem leköszönő rektora előadásával zárult a találkozó programja. Dr. Szabó Lajos a gyülekezetépítés lelki erőforrásairól beszélt, nagyon gondolatébresztő módon, a hallgatóságot is hozzászólásra bátorítva.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!