Isten igéje ... és te – Mivé lesz benned Isten igéje?

Isten igéje ... és te – Mivé lesz benned Isten igéje?

Share this content.

Szöveg: Labossa Péter
Érd – Az Evangélikusok Közössége az Evangéliumért (EKE) ifjúsági hétvégét tartott Piliscsabán a 2020. február 14–16-i hétvégén, amelynek témája a címben is említett: Isten igéje ... és te – Mivé lesz benned Isten igéje? volt.

A magvető példázatát hallhattuk Jézus magyarázata alapján; pontosan négy igehirdetés közben hullhattak az ige-magok a 75 résztvevő szívébe.

Hogyan fogadjuk az Úr Jézusról szóló bizonyságtételt, a kereszt beszédét? Milyen a szívünk? - Kemény, mint az útfél, lepattan róla az ige; olyan, mint a köves talaj, melyben tud benne meggyökerezni; vagy megfojtják a vágyaink, kívánságaink?

Mindhárom szív-talaj gazdátlan, terméketlen, haszontalan, nem hoz termést, kárhozatot jelent. Isten élő és ható igéje szeretné termővé tenni életünket, de ehhez puha, jó földdé kell lennünk. Hallani kell az igét, befogadni és engedni kell az Úr Jézusnak, hogy tőle a megtérésben és újjászületésben kapott új szív, élet gyümölcsöt teremjen. Ha hallgatunk az Úr Jézusra, befogadjuk Őt jó szívvel, Ő lehet a gazdánk – ekkor lehetünk hasznosak és teremhet életünk 30, 60 vagy 100-szor annyit.

Hálásak vagyunk az Úr Jézusnak, hogy Szentlelke által megtapasztalhattuk áldott magvetését ezen a hétvégén. Reménységünk, hogy sok fiatal szíve lehetett jó föld, melyből bő termés fakadhat mindannyiunk üdvösségére és az Úr dicsőségére!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!