Isten társunkká szegődik, velünk van – Kórházkápolnával gazdagodott Keszthely

Isten társunkká szegődik, velünk van – Kórházkápolnával gazdagodott Keszthely

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, Veszprémi Főegyházmegye
Keszthely – Február 11-én, a betegek világnapján ünnepi szentmise keretében áldotta meg Udvardy György veszprémi érsek a keszthelyi kórházban elkészült Via Dolorosa ökumenikus kórházkápolnát. A főpásztor után Zichy Emőke református lelkész és Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész is áldást mondott.

A szentmisét a főpásztor keszthelyi és környékbeli atyákkal együtt mutatta be, köztük Fodor János kórházlelkésszel, a keszthelyi kármelita templom plébánosával, Tál Zoltán keszthelyi plébánossal és Vörös Imre András kármelita tartományfőnökkel.

Prédikációjában Udvardy György hangsúlyozta, mennyire fontos ráébrednünk arra, hogy emberi életünk milyen nagy ajándék. Tele van a szívünk boldogságvággyal, az igazság és jóság utáni vágyakozással, és éhezzük azt. Amikor fölfedezzük az élet gazdagságát, akkor fölfedezzük, hogy mindez önmagán túlmutat, és leginkább akkor érint bennünket ez a tapasztalás, amikor meggyengülni, megtorpanni látjuk mindezt a gyönyörű életet. A betegségben megtapasztaljuk korlátainkat, törékenységünket, szenvedésünket, magányunkat. Az Isten társunkká szegődik, velünk van, járja azt az utat, amit mi magunk is: örömben, küzdelemben, nehézségben, magányban, adott esetben a betegség terhének hordozásában. A legnehezebb az, amikor erőfeszítést kell tenni, amikor nem látjuk ennek értelmét és legfőképp a végét, de Jézus ezt is vállalja.

A cikk itt folytatódik.

 

Címkék: kápolna - kórház - Keszthely - áldás -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!