Isten online van – gyülekezet a digitális világban

Isten online van – gyülekezet a digitális világban

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Torda Eszter
A koronavírus nemcsak számos munkahelyet vagy az egészségügyet állítja komoly kihívások elé, de az egyházak számára is tartogatott jó pár megoldandó feladatot. A home office lehetőségével végül nemcsak a cégek, de különböző felekezetek is elkezdtek aktívan tevékenykedni az istentiszteletek megtartása érdekében. Egy példán keresztül mutatjuk meg, hogyan élhet egy gyülekezet a kényszerű karantén adta lehetőségekkel, de fontos a jövőre is koncentrálni. A most elért emberek később is velünk jönnek majd a templomba?

A személyes kontaktus kerülése miatt, március 14-én püspöki körlevélben értesültek a gyülekezetek arról, hogy az istentiszteleteket határozatlan ideig elhalasztják. A lelkészek hamar reagáltak a kialakult helyzetre és elkezdték az istentiszteleteket, bibliaórákat és a gyülekezet életét érintő tevékenységeket online intézni. 

Lindákné János Zsuzsanna, a Hévízgyörki Evangélikus Gyülekezet lelkésze telefonon számolt be arról, milyen megoldásokat találtak ki, hogy a gyülekezet tagjait az otthonmaradás ne elszigetelje, hanem még jobban összehozza egymással. 

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!