Milyen az istentisztelet? Mi a liturgia? | Beszélgetés dr. Hafenscher Károllyal

Milyen az istentisztelet? Mi a liturgia? | Beszélgetés dr. Hafenscher Károllyal

Share this content.

Forrás: Evlelkész / Kovács Viktor
Sokféle vélemény létezik azzal kapcsolatban, hogy mik a legfontosabb cselekményei a kereszténységnek. De – azt hiszem – ezek közül is kiemelkedik az istentisztelet, amely a hívő közösség közös ünnepe az Isten jelenlétében. Az pedig, hogy mit történik egy ilyen alkalommal nagy részben a liturgiától függ, amely a forgatókönyve a „szent műnek”, amely arra hivatott, hogy megjelenítse és közvetítse a Krisztus megváltó munkájának üzenetét a jelenlévőknek. De tulajdonképpen mi történik az istentiszteleten? És mi a liturgia konkrétan?

Beszélgetőpartnerem dr. Hafenscher Károly (hab.) egyetemi tanár, akinek szakterülete a liturgika, azaz a keresztény liturgiával foglalkozó, teológiát, zenét, és még sok más területet érintő tudományág.

Hafenscher Károly: Liturgika

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!