Istentől van a növekedés – Átadták a kibővített Hajnalcsillag óvodát

Istentől van a növekedés – Átadták a kibővített Hajnalcsillag óvodát

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Celldömölk – Új csoportszobával és tornateremmel bővült a celldömölki Hajnalcsillag Evangélikus Óvoda. A kívülről is felújított épületet 2020. október 22-én, a szomszédos református templomban tartott istentisztelet keretében adták át.

Az ünnepi eseményen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiát Rác Dénes, a celldömölki gyülekezet lelkésze végezte.

A teremtő Isten legnagyobb csodája a növekedés, ami egyben az élet jele – hangsúlyozta 1Kor 3,67 alapján tartott prédikációjában a püspök. Néha az épületek növekedésében is felfedezhetjük Isten gondviselését – tette hozzá.

Ezután Szemerei János Isten áldását kérte az intézményre és annak dolgozóira. Majd az óvodások és az óvodapedagógusok rövid verses-zenés műsora következett.

Gergyéné Bognár Mária, az óvoda vezetője ismertette a 2016-ban elkezdett felújítási folyamatot, amelynek idén az első szakasza zárult le. Ennek keretében pályázati forrásokból új csoportszobát és tornatermet alakítottak ki, de megújult többek között a játszótér, a tálalókonyha és az elektromos hálózat is. A padlástérben raktár, irattár és nevelői szoba kapott helyet, és rendbe tették az épület külső szigetelését és vakolatát is. A fejlesztés részeként az intézményben 2019-ben elindították a Montessori pedagógiai programot, melyhez szintén a pályázat biztosította a továbbképzéshez, illetve az eszközbeszerzéshez szükséges anyagi támogatást. 2019 óta az óvoda egyik csoportját ideiglenesen a református gyülekezeti ház fogadta be, ezért köszönetet mondott Németh Tamás lelkésznek.

Az 1992-ben elindult evangélikus óvoda bővítéséhez jókívánságait fejezte ki Fehér László polgármester, valamint Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Az istentiszteletet követően a jelenlévők átvonultak az óvoda épületéhez, ahol a kulcsok átadása után belülről is megtekinthették az új helyiségeket.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!