Ittzés Mihály zenetudósra emlékeztek

Ittzés Mihály zenetudósra emlékeztek

Share this content.

Forrás: hiros.hu, szöveg: Varga Géza
Kecskemét – „Végtelenül tapintatos ember volt”, „mellénk szegődött”, „sokat köszönhetek neki”, „segített nekünk”, „tanácsát megfogadtam”. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok hangoztak el azon a különleges hangversenyen, amelyet Ittzés Mihály emlékére szervezett a Magyar Kodály Társaság kecskeméti tagcsoportja. A február elsején megtartott koncerten nem csak Kodály Zoltán műveiben gyönyörködhettek a zeneszeretők, az est előadói az Ittzés tanár úrhoz fűződő emlékeiket is felidézték.

Rendhagyó hangversenynek lehettek részesei mindazok, akik elfogadták a Magyar Kodály Társaság kecskeméti tagcsoportja hívását. Az Újkollégium dísztermében megtartott koncert előadói egyrészt Kodály Zoltán kompozícióival örvendeztették meg a megjelenteket, másrészt közülük többen – hangszeres és énekművészek, tanárok és kórustagok – pályájuk egy-egy korábbi eseményére, szakaszára is visszaemlékeztek. Ittzésné Kövendi Katával, Ittzés tanár úr feleségével beszélgetve olyan élményeiket osztották meg az érdeklődőkkel, melyekben a tavaly júniusban elhunyt zenetudós, a Kodály Intézet nyugalmazott igazgatóhelyettese is jelen volt, az ő segítségére, szakmai intelmeire számíthattak.

A cikk a továbbiakban itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!