Így mulattak idén a IX. Katalin-napi evangélikus bálon – Fotókkal!

Így mulattak idén a IX. Katalin-napi evangélikus bálon – Fotókkal!

Share this content.

Szöveg: Kézdi Beáta, fotó: Kiss Tamás
Budapest – A Reformáció és Nemzet tematikus év jegyében telt idén november 19-én, a hagyománnyá vált evangélikus mulatság, melyen most sem maradhatott el a jó bor és sör, valamint a jótékonysági tombola és a hajnalba nyúló tánc.

A Katalin-nap evangélikus bál azzal a céllal indult, hogy kulturált szórakozást, kötetlen együttlétet, ismerkedési lehetőséget biztosítson az egyházunkhoz tartozó és az egyházunkhoz kötődők számára. A rendezvényt elnézve, ez évről évre egyre jobban sikerül. A szombaton megrendezett mulatság most a Reformáció és Nemzet tematikus év jegyében telt.

A lelkészekkel, vidám baráti társaságokkal, evangélikus intézményvezetőkkel és fiatalokkal tarkított társasági ünnepen a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adták a műsort. Volt remek ütőhangszeres kiskoncert és táncbemutató is. A borkóstolón a Font Pincészet borait lehetett megismerni, míg a vacsoráért a Rózsák terei Evangélikus Kollégium konyhafőnökét illette a dicséret.

A mindenkori bál tombolajegyeiből befolyt összeget minden évben jótékonysági célra fordítják. Idén a Budavári Önkormányzat aulájában tartott eseményen a Kötcsei Kiskert-Mintagazdaság tevékenységét támogatta a tombolán befolyt száznyolcvanegyezer forint.

Korábban, csatlakozva egyházunk tematikus sorozatához, a vörösiszap katasztrófa károsultjait, a romák között végzett munkát, a kisgyermekek és szüleik életét segítő anyaotthoni szolgálatot, a középiskolás diákok hétközbeni színvonalas ellátását biztosító kollégiumi szolgálatot, majd az Evangélikus Hittudományi Egyetemen folyó művészeti és kulturális tevékenység megerősítését támogatták a bálozók. Az elmúlt évben pedig az evangélikus óvodákba járó gyermekek hitre nevelésének támogatása állt az esemény középpontjában.

A bál pedig nincsen tánc nélkül. A profi versenytáncosok bemutatóját követően, lehetősége volt a résztvevőknek egy gyors bécsi keringő oktatáson részt venni, a sikeren felbuzdulva pedig már senkit nem kellett bíztatni a táncra. Ismét hajnalig tartott a jó hangulat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!