Januárban is folytatódik Angyali Segítség az Ótemplomból! – Sajtótájékoztatót tartottak Szarvason

Januárban is folytatódik Angyali Segítség az Ótemplomból! – Sajtótájékoztatót tartottak Szarvason

Share this content.

Szöveg: Lázár Zsolt
Szarvas – A Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség és az Ótemplomi Szeretetszolgálat 2021-ben is folytatja történetének legsikeresebb jótékonysági akciósorozatát, „Angyali Segítség az Ótemplomból” címmel. 2021-ben azonban ez az akcióprogram is kicsit más lesz, mint az előző években, hiszen mellőzni kell a nagyszabású, tömegeket megmozgató rendezvényeket és sajnos a krízisszálló sem nyithat ki a járványügyi szabályok miatt. A szarvasiak azonban mindezek ellenére megpróbálnak célzott segítséget nyújtani a rászorulóknak, erról tartott 2021. január 6-án sajtótájékoztatót Lázár Zsolt esperes.

Véget ért az Ótemplomban az Angyali reggelek sorozat, és a karácsonyi ünnepi istentiszteletek is. A 2020-as év más volt, mint az előzőek, a vírushelyzet miatti kötelező távolságtartás és a személyes találkozások, fizikai kontaktok hiánya mindannyiunkban nyomot hagyott. Így különösen fontosnak éreztük, hogy az ünnepi időszakban lehetőséget biztosítsunk a lelki feltöltődésre, hogy az új évnek reményekkel és pozitív várakozással vághassunk neki. A megváltozott helyzet új kihívások elé állított minket, de sikerült alkalmazkodnunk. Új megoldások születtek, birtokba vettük az internetet, így az online formában megtartott alkalmak bárki számára elérhetőek voltak, aki lelki feltöltődésre vágyott.

Ebben a mindenki számára nehéz időszakban sem feledkezhetünk meg arról, hogy vannak a környezetünkben olyan kiszolgáltatott személyek, akiknek segítség nélkül a napi megélhetés, a napi étkezés, ruházkodás vagy éppen a tüzelő beszerzése is komoly problémát okoz. Ezért a Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség és az Ótemplomi Szeretetszolgálat 2021-ban is folytatja történetének legsikeresebb jótékonysági akciósorozatát, „Angyali Segítség az Ótemplomból” címmel.

A tavalyi évben a vízkereszttől húsvétig tartó programidőszak alatt összesen hat nagyszabású ételosztást tartottunk, mely során 2400 liter, azaz körülbelül 4800 adag ételt osztottunk ki a rászorulóknak. Eközben folyamatosan érkeztek hozzánk az élelmiszer és ruhaadományok, ezeket kollégáinkkal napi rendszerességgel osztottuk szét a rászorulók között. Ezen időszak alatt a rengeteg, körülbelül száz kilogramm felajánlott tartós élelmiszer mellett több száz kilogramm téli ruha talált új gazdára.

Ahogy minden, idén ez az akcióprogram is kicsit más lesz, mint az előző években, hiszen mellőznünk kell a nagyszabású, tömegeket megmozgató rendezvényeket és ebben az évben sajnos a krízisszálló sem nyithat ki a járványügyi szabályok miatt. Ám a lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk célzott segítséget nyújtani a rászorulóknak.

Amiket idén vállalunk:

1.      2 db COVID szűréssel egybekötött ételosztás.

A klub dolgozói segítenek a regisztrációban, amit bárki megtehet akár előzetesen, akár a tesztelés napján a helyszínen a Tessedik u. 24. szám alatt.

2.  Két ételosztás a hagyományos formában, a biztonsági  előírásokat betartva.
Hétköznapokon 30-40 adag ételt osztunk ki a rászorulóknak a Napraforgó Klubban.

3.  Ruhagyűjtés és osztás.

A Tessedik u. 24. szám alatti épületünkbe várjuk a felajánlott ruhaadományokat. A ruházat mellett szívesen fogadjuk a már nem használt ágyneműket, ágyneműhuzatokat, törölközőket és alsóneműket. A ruhák kiosztása szervezett módon, a vírushelyzet miatti szabályok betartása mellett történik.

4.  Tartós élelmiszerek gyűjtése. 

Segíts, hogy segíthessünk! Gyűjtőpont a Tessedik u. 24. szám alatt.

5.   Vakcina-infó.

Az ismeretetterjesztés rendkívül fontos a vakcinával kapcsolatosan. Mi ebben szeretnénk segíteni szakemberek bevonásával. Az ótemplomi lelkészek, szociális munkások, ápolók és a velünk kapcsolatban álló orvosok mind egyöntetűen az oltás mellett érvelnek az idősek és a veszélyeztetettek védelmében. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!