Játék és misszió – Gyerekfoglalkozást tartott a KÖSZI az 2019-es országos evangelizáción

Játék és misszió – Gyerekfoglalkozást tartott a KÖSZI az 2019-es országos evangelizáción

Share this content.

Szöveg: Vilmánszki Borka/KÖSZI, fotó: Csapó Gábor
Budapest – A Deák téri evangélikus templom már évek óta otthona az országos evangelizációnak, melyet idén október 12-én tartottak meg. Az ország különböző pontjairól érkező érdeklődőket érdekes programok várták, előadásokat hallgathattak, beszélgetéseken vehettek részt, mialatt gyermekeikre a KÖSZI (Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület) önkéntesei vigyáztak a templom mellett lévő Kisdeák Óvodában.

„Szombat reggel izgatottan rendeztük be az óvodát, hogy különféle foglalkozásokkal kedveskedhessünk az apróságoknak, míg szüleik egy kicsit kikapcsolódhattak az evangelizációs napon. Készültünk terméskép-készítéssel, bibliai színezőkkel, különféle csillámtetoválásokkal, illetve megunhatatlan mennyiségű játék várta őket az óvoda csoportszobájában” – mondta Frenyó Zsófia, az önkéntesek vezetője.  

A résztvevők közül tehát mindenki találhatott hasznos elfoglaltságot és barátokat. A szervezők szerint a legnagyobb sikert a csillámtetoválás aratta – a remekműveket Borinak és Gábornak köszönhették a gyerekek, de népszerű volt a terméskép-készítés is, melynek rejtelmeibe Zsófi vezette be az érdeklődőket. A gyerekek annyira élvezték az együtt töltött időt, hogy még ebédszünetet sem akartak tartani, de miután tele pocakkal visszajöttek, ugyanott folytatták a bújócskát, a különböző társasjátékokat és babázást, ahol abbahagyták. Öröm volt ezt látni, ezért nekünk is legalább olyan jól esett velük foglalkozni, játszani és önfeledten nevetni, mint szüleiknek az érdekes programokon töltődni. Reméljük, legkésőbb egy év múlva újra találkozunk” – nyilatkozták a szervezők.

A KÖSZI (Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület) egy keresztény értékeken alapuló önkéntes szervezet, melynek programjai nyitottak minden gyermek és fiatal számára származástól, nemtől, társadalmi és vagyoni helyzettől, valamint felekezeti hovatartozástól függetlenül. A KÖSZI-t olyan, evangélikus, katolikus és református felekezetű fiatalokból álló csapat hozta létre 2010-ben, akik 1997 óta szerveznek táborokat. Önkénteseik előzetes kiválasztási folyamaton esnek át és rendszeres továbbképzésben részesülnek. A táborok szervezésén túl lelki alkalmak, fesztiválprogramok szervezésével, valamint családi- és csendesnapok során gyermekprogramok szervezésével is foglalkoznak; utóbbira volt példa az országos evangelizáción rendezett foglalkozás. 

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Nézd meg honlapunkat: https://koszi.net/

Kedveld a KÖSZI-t Facebookon: http://www.facebook.com/keresztenyonkentesek

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület részvétele az Országos Evangelizáción a Magyarországi Evangélikus Egyház, valamint a Szívvel-Lélekkel Alapítvány együttműködésében valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!