JAÚ – Gurultak egyet az evangélikus motorosok

JAÚ – Gurultak egyet az evangélikus motorosok

Share this content.

Szöveg: Horváth Gábor, Torzsa Tamás; Fotó: Endreffy Géza, Horváth Gábor, Ványai László Levente, Móritz Péter, Tuska Tibor, Karvai Ottó, Torzsa Tamás
Piliscsaba – 2020. augusztusra Karintiába terveztek közös gurulást az evangélikus motorosok, akik idén sajnos a koronavírus-járvány miatt lemondani kényszerültek a találkozót, de egy szezonnyitó közös motorozás a karantén feloldásával azért belefért. Majd negyven tagjuk indult Piliscsabára 2020. június 26-án egy hétvégi beszélgetésre. A motorosok egy kb. 200 kilométeres tiszteletkört is tettek a Duna-kanyar, Szlovákia és Nógrád megye körbejárásával, pontosabban Piliscsaba–Esztergom–Felvidék–Balassagyarmat–Drégelypalánk–Vác–Tahitótfalu–Piliscsaba érintésével.

A karantén ideje alatt többször is az internet segítségével, a vírust és a házi karantént megkerülő, zoomos megbeszélést folytattak egymással az evangélikus motorosok csapatának tagjai. Június 26-án azonban személyesen is sor került egy találkozóra.

A pénteki érkezés után mindenki megmustrálta a másik járgányát, majd vacsora következett. Kezdő áhítatot tartott Tuska Tibor kondorosi lelkész, ezután pedig sor került az új evangélikus motorosok bemutatkozására, de szót ejtettek a jövőbeli tervekről is a motoros testvérek. Bár egyelőre 2021-re halasztódott a külföldi túra, ám egy esetleges kisebb együttlétet még a mostani szezonban is kivitelezhetőnek tartanak.

Szombaton reggel került sor a motorok megáldására, aztán a vasak a közös reggeli után aztán fel is bőgtek. Nagyszerű érzés volt ennyi motorral a közös gurulás, sokak számára ez volt az idei első nagyobb etap, így a drégelypalánki Várkapitány étteremben már jól esett kicsit megpihenni, feltöltekezni.

Különleges meglepetés volt még a nap folyamán a Szügyi Evangélikus Egyházközség meglátogatása. A motorosok Endreffy Géza budaörsi evangélikus lelkész, és Tucsek Gábor szügyi származású, budaörsi presbiter vezetésével robogtak be a községbe, majd megpihentek az Isten házánál. A gyülekezet izgalommal, kíváncsisággal és szeretetvendégséggel, azaz süteményhegyekkel fogadta őket, majd Torzsa Tamás helyi lelkész az igei köszöntés után („Mily drágák nekem szándékaid Istenem, mily hatalmas azoknak száma!” Zsolt 139,17), megismertette velük a gyülekezet történetét, megtekintették a Magyar Falu Program keretében felújított gyülekezeti házat, de még a harangot is. Öröm volt a közös éneklés, az együtt eltöltött idő.

A csapat kitartóbb tagjai még szombaton is maradtak beszélgetni, és csak vasárnap indultak útra hazafelé, meglepve Endreffy Géza budaörsi lelkészt a vasárnapi szolgálatában.

Mivel mindenki az ország másik pontján lakik, hiszen többek között Sopronból, Győrből, Kondorosról, Dombóvárról, Balatonszárszóról, Budapestről, Fótról, Szekszárdról és Budaörsről is jöttek motorosok, így volt, aki 750 kilométer megtételével zárta a hétvégét.

Mindannyian úgy köszöntek el egymástól: JAÚ! azaz Jézus az út!

Címkék: evangélikus - motoros - motor - gurulás -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!