Jedine viera, jedine Kristus – Egyedül hit, egyedül Krisztus

Jedine viera, jedine Kristus – Egyedül hit, egyedül Krisztus

Share this content.

Szöveg és fotó: Szeverényi János
Pazdics – Szeverényi János, a Magyarországi Evangélikus Egyház missziói lelkésze gyülekezeti hétvégén szolgált igehirdetésekkel és a Reformáció ma című előadással a szlovákiai evangélikus egyházközségben, Pazdicson (Pozdisovce). A község lakóinak többsége az 1910-es népszámláláskor is szlovák nemzetiségű volt. Jelenlegi lelkészük, Mgr. Denisa Vargova rendezte lelkes munkatársakkal ezt a nagyszerű hétvégét a megújulás, a reformáció jegyében.

Mivel nagy hagyománya van a faluban és környékén a fazekasságnak, az igei vezérfonalat Jeremiás könyvének 18. fejezetéből választották a szervezők: „Olyanok vagytok a kezemben, Izrael háza, mint az agyag a fazekas kezében.” (6. vers)
Isten reformálja, alakítja a deformálódott egyházat, világot, házasságokat, családokat, népeket. A rossz formájú edényből is szépet tud készíteni, és a törött korsóból is újat teremthet. A széttört szíveket is összeragasztja szeretetével. Így kaphatunk tőle új szívet. 
 Sokan kipróbálhatták az alkalmon egy profi keramikus segítségével a gyakorlatban is a korongozás nehéz és szép munkáját.

A lelki programok mellett sok más lehetőség is várta a résztvevőket: játékok, helytörténeti kiselőadás, beszélgetések, gulyásfőző verseny (a zsűribe engem is felvettek), és a hozzájáró kofola, pivo és zmrzlina…

Igazi, minden tekintetben tartalmas közösséget éltünk meg az Úrral, mindannyiunk Atyjával és egymással, szlovákok, magyarok. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!