Egy eddig ismeretlen jelentés felkavarhatja a kedélyeket

Egy eddig ismeretlen jelentés felkavarhatja a kedélyeket

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Zászkaliczky Zsuzsanna
A KötőSzó szerkesztőségének asztalára került egy névtelen informátor levele, amelynek melléklete egy állambiztonsági tartótiszt jelentését tartalmazza. A jegyzetekben a tartótiszt hozzáfűzései olvashatók. Az alábbiakban ezt a jelentést tesszük közzé, természetesen a törvény vonatkozó előírásait szem előtt tartva.

Mogyoródi Gábor, a Pest Megyei RFK III/III. osztályának főhadnagya:

Mai napon, 2016. március 9-én, előre beütemezett időpontban az „Ernst” fedőnevű „T”-lakáson találkoztam „Mártonné” fn. titkos megbízottal. A közelmúlt művészeti, kulturális eseményeiről kérdeztem. „Mártonné” hosszabb szünet után, megbízásomra újra elkezdett érdeklődni a kortárs művészet iránt. Nem esik nehezére kiállításokra járnia. Gyakran megbízom eseményeken való részvételre is, hogy az ott megjelenő személyekről tájékoztasson. „Mártonné” ezt még soha nem tagadta meg, de előfordult már, hogy beszámolója operatív szempontból nem volt elég informatív.

A tmb. kérdésemre elmondta, hogy a Capa Központ szombati eseményén a résztvevők nevét csak részben sikerült megállapítania, mivel nyilvánosan meghirdetett esemény volt, és Horányi Özséb egyetemi tanáron, Lehnre Gizella Munkácsy-díjas képzőművészen és a kiállító művészeken kívül az előadók és javarészt szabadelvűnek látszó fiatalok, művészeti egyetemi hallgatók voltak jelen. Kérdésemre, hogy kik voltak a nevezett személyek, elém tette a meghívót. A művészek: Gerhes Gábor, Forgács Péter és Esterházy Marcell. Az előadók: Mélyi József, Horányi Attila és Mucsi Emese.

Jó lett volna, ha tmb. valami konkrét elképzeléssel érkezik a kiállítók politikai céljaira vonatkozólag, de sem a kurátor, sem a művészek ellenséges politikai céljaira, terveire vonatkozóan nem rendelkezik ismeretekkel.

Tovább a KötőSzó blogra.

Címkék: jelentés - kritika -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!