Ismerd meg a Názáreti Jézus életútját! – Jézus élete gyermekeknek

Ismerd meg a Názáreti Jézus életútját! – Jézus élete gyermekeknek

Share this content.

Szöveg: Galambos Ádám, kép: -MEE OI Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó
A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztálya és a Luther Kiadó legújabb matricás albumában Lukács evangéliuma alapján elevenedik meg és kerül bemutatásra Jézus élete. A kiadvány a biblia- és hittanórákon, gyerekeknek szóló áhítatokon való felhasználásán túl alkalmas arra is, hogy családi körben ismertessük meg a gyermekekkel Jézus életét.

„A hagyomány szerint Lukács evangélistát festőnek tartották. Képes volt úgy írni, hogy egy kép keletkezett. Ezért a történetek, amelyeket ő mesél nekünk, képekké válnak a bensőnkben, amelyeket beépíthetünk önmagunkba” – mondta Anselm Grün bencés szerzetes. Ez a megelevenedő és a gyermekeknek is érthető képi megfogalmazás érződik a most megjelent Jézus élete matricáskönyvben is. „Lukács evangélista minden eseménynek pontosan utánajárt, amikor írásba foglalta Jézus életének történetét. Ezt a páratlan történetet te is végigkövetheted ennek az albumnak a segítségével” – mondják a gyermekeknek szánt albumról a kiadvány szerkesztői.

Koltainé Somogyi Lilla és Zsugyel-Klenovics Katalin a korábbi nagy sikerű Pál apostol nyomában és Luther Márton nyomában című matricásalbumokat követően most egy hasonlóan izgalmas és igényes kiadvány formájában mutatják be és teszik a gyermekek számára is befogadhatóvá Jézus életét. A Kállai Nagy Krisztina közel kilencven különböző rajzával illusztrált albumban Jézus születésétől feltámadásáig mutatja be a bibliai történeteket. Az egyes lapokon nemcsak bibliai idézetek, hanem velük kapcsolatban érdekességek is szerepelnek, melyek abban segítenek, hogy a gyermekek megismerhessék az Újszövetség világát.

A kiadvány kimondottan a gyermekek nyelvén íródott, így a fiatalok „megtudhatják belőle, hogy ki is volt valójában Jézus Krisztus, hol született, hogyan változtatott meg emberi életeket, hogyan lett a mi Megváltónkká, hogyan támadt fel a halálból, és hogyan lehetséges, hogy bár mennybe ment, mégis itt van velünk ma is, egészen közel hozzánk” – mondják a szerkesztők.

Az elsősorban gyülekezeti használatra készült kiadvány segíteni kívánja a családi istentiszteleteket, hittanórákat, gyülekezeti alkalmakat, de a gyermekek számára az egyházmegyei és országos hittanversenyekre való felkészülésben is támasz lehet. A matricákat ugyanakkor csereberélni is lehet, így a hiányzókat a gyülekezeti körökön kívül táborokban, egyházi rendezvényeken, hittanórákon is be lehet szerezni.

A gyülekezeti és missziói osztály és a Luther Kiadó a matricásalbum mellett egy 2019-es falinaptárt is megjelentetett. A Családi naptár jellegét az adja, hogy minden hónaphoz egy nagy táblázat tartozik, amelyben jól áttekinthetően beírhatjuk a ránk váró feladatokat, programokat. Az evangélikus naptár apával, anyával és négy gyermekkel kalkulál. A naptárban a hónapok lapjain Jézus életének egy-egy kulcsjelenete és a róla szóló rövid leírás található.

Jézus élete matricáskönyv – Lukács evangéliuma alapján
Szerkesztette: Koltainé Somogyi Lilla, Zsugyel-Klenovics Katalin
Grafika: Kállai Nagy Krisztina
Gyülekezeti és missziói osztály – Luther Kiadó, 2018
Az album a Luther Kiadó oldalán rendelhető meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!