Jézus közelében – Őszi evangelizációs sorozatot tartottak a nyíregyházi Aliansz szervezésében

Jézus közelében – Őszi evangelizációs sorozatot tartottak a nyíregyházi Aliansz szervezésében

Share this content.

Szöveg és hangfájlok: Garai András (garainyh.hu), fotó: Jónás Miklós
Nyíregyháza – A helyi protestáns egyházak részvételével megrendezett hagyományos őszi igehirdetés sorozatnak idén a belvárosi református templom adott otthont, ahol ifj. Pocsai Sándor csongori református lelkipásztor evangelizált. A Kárpátaljáról érkezett lelkész édesapja is hirdette már korábban a tirpákok utódai között Isten élő igéjét. 2016. szeptember 19–22. között, esténként Jézus közelében, sőt jelenlétében lehetett együtt a reformáció népe a Nyírség fővárosában.

Minden alkalmon elhangzott egy-egy élő hitre jutott testvér bizonyságtétele, erősítve ezáltal is egymás hitét. A házigazda tisztét a helyi protestáns lelkészek felváltva látták el. A gyülekezet a kiosztott éneklapokról a minden közösségben jól ismert evangéliumi énekeket zengte. 

A négy igehirdetés hanganyaga elérhető a tudósító honlapján; itt csak röviden összefoglaljuk azok témáit, hogy az olvasó szívében is megerősödjön a felismerés; a legjobb helyen vagyunk, amikor Jézus közelébe kerülünk és ő szólhat hozzánk! 

Hétfőn a kiáltó vakságunkról szólt az ige a két jerikói vak meggyógyításának története alapján. Mi is kérhetjük: Uram, Dávid Fia, könyörülj rajtunk!” (lásd Mt 20,29–34)

Kedden felhangzott a kérdés: Mit hozol Jézushoz? A kitartó hitű édesapa egyetlen, megszállott fiát vitte őhozzá, hogy meggyógyítsa. Urunk számára semmi sem lehetetlen, mert ő Isten! „Mindnyájan elámultak az Isten nagyságán.” (lásd Lk 9,38–42)

A szerdai evangelizáció alapkérdése ez volt: Követni Jézust, de hogyan? Péter tagadása bizonyítja, a magunk erejéből csak erre vagyunk képesek: „Az ajtót őrző szolgálólány így szólt Péterhez: Nem ennek az embernek a tanítványai közül való vagy te is? De ő így felelt: Nem vagyok.” (lásd Jn 18,13–18)

A csütörtöki, záró alkalmon a látszat tanítványságunkat leplezte le az igehirdetés: „Versengés is támadt közöttük, hogy melyikük a legnagyobb.” (lásd Lk 22,24–30) De minden napon örömüzenet hangzott, hogy tudhassuk, milyen lelkülettel lehetünk Jézus közelében!

Az igehirdetések előtt, minden este felcsendült a „Csend van bennem” kezdetű evangéliumi ének, melynek refrénje jól kifejezi az Úr közelségének éltető erejét: „Mért szeret Isten, mért szeret még? / Hogy lehet, mért nem mondja ki: elég! / Féltő karja újra átölel, / Áttört kezéhez szívem közel.” S a felelet így fogalmazható meg a zsoltáros szavaival: De nekem olyan jó Isten közelsége! Uramat, az Urat tartom oltalmamnak. Hirdetem minden tettedet.” (Zsolt 73,28) 

Képeink az Aliansz evangelizáció záró alkalmán készültek. Az Európa Rádió rögzítette az igehirdetéseket és október hónap folyamán műsorára tűzi. De addig is, meghallgatható és letölthető innen a fiatal csongori lelkipásztor Jézus közelébe hívó, négy nyíregyházi prédikációja.

Címkék: Aliansz - imahét - Nyíregyháza -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!