Jézus Krisztus felé haladunk…

Jézus Krisztus felé haladunk…

Share this content.

Forrás: kanizsaujsag.hu. Szöveg: Nemes Dóra. Fotó: Gergely Szilárd
Nagykanizsa – Közös imádságra hívja Nagykanizsa közösségét az ökumenikus kör. A harmadik alkalommal meghirdetett Város a városért elnevezésű imaséta és zarándoklat, valamint az azt követő családi nap szeptember 29-én lesz. A lelkiségi program részleteit hétfőn egyeztették a katolikus, református és evangélikus gyülekezetek képviselői a Jézus szíve plébánián.

Az Erzsébet téren a városért, a Trianon-emlékműnél a hazáért, az Eötvös téren az ifjúságért, a kórházkápolnánál a betegekért, a temetőben pedig az elhunytakért imádkoznak majd a Krisztus-hívők.

„Beszédes az imaút-zarándoklat elnevezés” – véli Makoviczky Gyula evangélikus lelkész. – „Ha az ima felől közelítjük meg: sokszor elgondolkodunk azon, vajon valóban van-e hatása, s ha igen, milyen? Az egészen biztos, hogy kapcsolatot teremt: miközben együtt imádkozunk, és bejárjuk a város nevezetes pontjait, kapcsolatba kerülünk egymással – az ökumené jegyében is – és azzal, akiért, valamint azzal, akinek elmondjuk a közbenjáró imát. Közben pedig járunk, hiszen ez egy imaséta…”

Melyet két évvel ezelőtt az a gondolat hívott életre, hogy a Nagykanizsán élő keresztények is szeretnének a maguk módján tenni – imádkozni – a lakóhelyükért.

A kezdeményezésről a továbbiakban itt olvashatnak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!