Jézus Krisztus téged is keres, hogy megtartson – A Középhalmi Misszió csendeshetet tartott novemberben

Jézus Krisztus téged is keres, hogy megtartson – A Középhalmi Misszió csendeshetet tartott novemberben

Share this content.

Szöveg: Láng Emese
Szarvas – Megtiszteltetés számomra, hogy írhatok a 2019. november 4. és 8. között megrendezésre került csendeshétről. Mint a misszió elnöke, fontosnak tartom azt, hogy minden emberhez eljusson az evangélium. Jézus Krisztus értünk jött, betegekért, hogy meggyógyítson minket. A novemberi hét témája és vezérfonala a következő volt: Jézus Krisztus téged is keres, hogy megtartson.

A kezdő napon mindenki kapott egy igét, amit a hétvégéig meg kellett őrizni, mert ennek jelentősége volt a hét utolsó napján.

A bemutatkozás után nyitó áhítatot tartott Lázár Zsolt esperes (Róm, 3, 21 alapján).

„Ez történt Zákeussal - veled is megtörténhet” címmel kezdődtek a délelőtti alkalmak, az esti találkozó pedig az „Ez történt Péterrel,- veled is megtörténhet” címet viselte. Tehát kettő történetet vettünk át és ismerkedtünk meg jobban a „szereplőkkel”, akik akár mi is lehetnénk.. De tudjuk, hogy a főszerepet Jézus alakítja, aki, ha bajban vagyunk, mentőövet nyújt és kisegít belőle. Helyezzük az alapot Őreá, hogy életünk biztos alapon álljon! Akkor jöhet bármilyen vihar, Jézus megtart, mert Ő keres minket, adjuk át életünket Neki!

A hét szolgálattevői Péter Attila, Veres-Ravai Csaba Endre és Lupták György lelkészek voltak. A missziós hét alatt 25 fő fordult meg nálunk, akik hallgatták az igehirdetéseket.

A hét utolsó napján gyónási tükörrel készültünk fel az úrvacsorai istentiszteletre, melyet Horváth Z. Olivér lelkésztestvérünk tartott. Ezután a „morzsaszedés” következett, mikor melynek során minden résztvevő elmondhatta, hogy mit tanult, mit visz haza az egész hét alatt hallottakból. Ide kapcsolódott az az igés lap is, amit mindenki még a hét elején kapott. Elmondhatták a testvérek, számukra mit jelentett a hét végén kapott ige a hét elejéhez képest.

Tartalmas és áldott hét volt ez. Köszönjük a szolgálattevőknek, a szervezőknek, de legfőképpen Istennek, hogy újra együtt lehettünk Őbenne! 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!