Jézus, te égi szép... – Folytatódik a Karzatlépcső című filmsorozat

Jézus, te égi szép... – Folytatódik a Karzatlépcső című filmsorozat

Share this content.

Szöveg: Bence Gábor
Fót – A fóti Evangélikus Kántorképző Intézet munkatársai folytatják az evangélikus énekeket megismertető kisfilmsorozatukat.

„A Karzatlépcső című filmsorozatban arra törekszünk, hogy egy-egy éneket alaposabban bemutassunk – írták a sorozatról. – Beszélünk az énekek zenei és himnológiai jellegzetességeiről, s reméljük, mire az epizód véget ér, kinek-kinek a fülében rögzül is a kiválasztott dallam. Ezúttal a Jézus, te égi szép, tündöklő fényű név kezdetű ének (EÉ 389) kapcsán hallhatunk a gyülekezeti énekek stílusváltásairól: az ébredési énekekről a 19–20. század fordulóján, és arról is, hogy a barokk dallamosság miként frissítette fel a régi korálkincset az ezerhétszázas években.”

Címkék: karzatlépcső -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!