Jézus sosem mondta, hogy…

Jézus sosem mondta, hogy…

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Rendhagyó húsvét után vagyunk. Talán sosem múlt ennyire a saját proaktivitásunkon, hogy ünnepi hangulatba kerüljünk, és lelki tartalommal is megtöltsük ezeket a különleges napokat. Most egy gondolatkísérlettel arra biztatunk mindenkit, hogy ne hagyjuk abba Jézus megismerését. Mert sok mondatot adnak a világ Megváltójának a szájába, és rajtunk is múlik, hogy észrevegyük az esetleges tévedéseket. Mi az, amit Jézus sosem mondott, helyette viszont miről beszélt?

Mielőtt belevágnánk a gondolatkísérletbe, szeretnénk mellékelni hozzá egy használati útmutatót. Az említett igerészeket érdemes később az egész szakasszal együtt elolvasni és különböző bibliaolvasást könnyítő segédletek segítségével feldolgozni.

Jézus sosem mondta, hogy…

 • a legfontosabb, hogy ne bántsátok meg egymás érzéseit.
   
 • én is csak éppen azt mondom, mint bárki más, nekem is csak akkora eséllyel van igazam, mint bárki másnak, minden megközelítés és elképzelés igaz a maga módján.
   
 • ameddig jólesik nektek, amit mondok, addig csináljátok, de ha már nem felel meg nektek, akkor nyugodtan cselekedjetek úgy, ahogy értelmezitek a szavaimat.
   
 • ugyan csak általam lehet üdvözülni, de ez csak az én véleményem.
   
 • mindenképpen megbocsátok neked, nyugodtan csináld továbbra is azt, amit csak akarsz.
   
 • ha engem követtek, az emberek szeretni fognak titeket.
   

Mondatok, melyeket Jézus mondott: A továbbiakat itt olvashatják. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!