Jó kezdeményezés: Presbiteri ebédet tartottak Maglódon

Jó kezdeményezés: Presbiteri ebédet tartottak Maglódon

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Maglódi Evangélikus Gyülekezet
Maglód – Az idén megválasztott maglódi presbitérium szeptember 12-én tartott ülésén elhatározták: közösségépítő ebédet készítenek presbitereik és családtagjaik számára. Az elhatározást tettek követték.

Hajdú Oszkár és Varga László presbiterek – házastársaik és gyermekeik hathatós segítségével – finom vaddisznópörköltet készítettek. Ezt a vénasszonyok nyara nyújtotta kellemes őszi időben az evangélikus parókia udvarán fogyasztották el, jóízű beszélgetések kíséretében a gyülekezet többi presbiterével együtt.

Elhatározták azt is, hogy 2019. április 27-én presbiteri kirándulásra mennek őseik nyomában a felvidéki Garamszegre.

Az együttlét kezdetén az Evangélikus énekeskönyv soraival imádkoztak: „Édesatyánk, aki a pusztában is asztalt terítettél népednek, tedd most asztalunkat asztaloddá. Légy vendégünk. Tarts távol tőlünk mindent, ami örömünket és együttlétünket megzavarná. Add, hogy minden, amiben most részünk lehet, vigyen közelebb hozzád és egymáshoz is.” A maglódiak szerint 2018. október 6-án mindez valóra vált. Közelebb kerültek Istenhez, és közelebb kerültek egymáshoz.

Az alkalomról további képek ITT.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!