Jónak lenni megint jó!

Jónak lenni megint jó!

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola
Budapest – Decemberben, karácsonyra készülve ismét lázas készülődés vette kezdetét a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolában. A tavalyi évhez hasonlóan idén is adománygyűjtést szerveztek. A podmaniczkys családok – szülők és gyerekek – újra nagy örömmel készítették össze cipős doboznyi ajándékukat nehéz sorsú gyerekek számára.

A gyűjtést ez alkalommal is az iskola lelkésze, Brebovszkyné Pintér Márta koordinálta. Az akcióban a Nógrád megyei Bátonyterenyén, az evangélikus gyülekezet területén élő, nagyon szegény cigánycsaládokat segítették meg. Az osztályok összesen 16 családot, 59 gyermeket (6 hónapostól 22 éves korig) támogattak, hogy a szenteste számukra is örömöt, boldogságot hozzon. Ahol ilyen nagy a szükség, a gyerekek más módon nem kapnának karácsonyi ajándékot.

Az adventi hetekben ünnepi hangulatban készülődött minden osztály. A szülők összefogásának és segítő együttműködésének köszönhetően nagyon sok felajánlás érkezett: játékok, könyvek, édességek, kozmetikai szerek várták, hogy díszes dobozokba kerüljenek. Az ajándékokon felül rengeteg jó állapotban lévő, viselhető cipőt és egyéb adományt küldtek a rászorulóknak. Az aulában felállított karácsonyfa és adventi koszorú köré nagy szeretettel rakosgatták a csomagokat.

December 18-án megérkezett az iskolához az országos evangélikus egyház kisbusza. A jármű csomagtere alaposan megtelt a díszes dobozokkal, és az ajándékok elindultak úti céljuk felé. Szétosztásukról a helyi lelkész, Klenóczkyné Sulyok Anna fog gondoskodni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!