Jótékonysági megmozdulás és rendhagyó hittanórák voltak a Benkában

Jótékonysági megmozdulás és rendhagyó hittanórák voltak a Benkában

Share this content.

Szöveg: Horváth Z. Olivér
Szarvas – Szarvason Márton-naphoz közeledve évek óta jótékonysági akcióra buzdítják a gyülekezet tagjait és a város lakosságát. Ahogyan Szent Márton katonaként megosztotta köpenyét egy koldussal, úgy bátorítanak mindenkit, hogy a télhez közeledve, így, Márton napját megelőzően nézzenek be ruhásszekrényeikbe, és ha van olyan nem használt, meleg télikabát, amelyet fel tudnak ajánlani a rászorulóknak, tegyék ezt meg, az evangélikusok pedig segítenek, hogy célhoz érjenek az adományok.

Idén az akciót megelőzően rendhagyó hittanórákon ismerkedtek a benkás diákok az Ótemplomi Szeretetszolgálat hajléktalanok között végzett szolgálatával. Szociális munkások, segítők, a hajléktalanságot megélt, megszenvedett pártfogoltak tartottak hajléktalan embertársaink iránti érzékenyítő foglalkozásokat. Ezeken nem csak a hajléktalanság jelenségével, de az ahhoz vezető emberi történetekkel és az Ótemplomi Szeretetszolgálat által végzett segítő munkával is megismerkedhettek a gyerekek.

A szerző a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda iskolalelkésze.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!