József, drága gyermek – Táboroztak a kispesti gyerekek

József, drága gyermek – Táboroztak a kispesti gyerekek

Share this content.

Szöveg és fotó: Deák László
Budapest – Kispest – 2020. június 16. és 19. között tartották meg a kispesti evangélikus gyülekezet nyári gyerektáborát. Deák László evangélikus lelkész szerkesztőségünkhöz eljuttatott gondolatait osztjuk meg ezzel kapcsolatban.

Két komoly kihívással is szembe kellett néznünk; egyrészről a karantén utáni bizonytalanságokkal, másrészt pedig az egész hetet meghatározó, nagyon változékony időjárással.

Hála Istennek, egyik tényező sem okozott nagy gondot. Ezt jelzi, hogy napról-napra 25-26 alsós korosztályhoz tartozó gyermek jött el, és – sokszor váratlanul esősre forduló időjárás ellenére – nagyon jól sikerült minden napunk.

A tanítás középpontjában József története szerepelt. Természetesen fontos volt a történet megismertetése a gyerekekkel – bár ezt már sokan ismerték –, de nagy hangsúlyt helyeztünk az ebből levonható, mai tanulságok átadására is.

A gyermek bibliaórák mellett sokat kézműveskedtünk, játszottunk, röplabdáztunk és a tábort végül egy akadályverseny zárta. 

A tábor igazi befejezése vasárnap volt, amikor tanévzáró istentiszteleten voltunk együtt. Itt a gyermekek beszámoltak a táborról, és elénekelték a tábor indulóját (Győri Gábor dala: József, drága gyermek).

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!