Nemzetközi keresztény filmfesztiválon mutatják be a Csak egy ima című magyar rövidfilmet

Nemzetközi keresztény filmfesztiválon mutatják be a Csak egy ima című magyar rövidfilmet

Share this content.

Forrás: Hunicom Stúdió, Roczó-Nagy Zoltán
Orlando – Május 2-án mutatják be Orlandóban, az International Christian Film Festival (ICFF) versenyprogramjában a Csak egy ima című, öt és fél perces magyar rövidfilmet, amely esélyesnek számít a leginspirálóbb keresztény rövidfilm kategóriában.

Az alkotást Roczó-Nagy Zoltán rendező vezetésével a budaörsi Szent Benedek iskola diákjai készítették a Budaörsi Diákszínpad, Salamon Suba László és Kalovits-Ruzsonyi Ágnes színészi segítségével. A film néhány embernek egy ima által való összefonódását mutatja be, valamint egy kiemelt iskolai problémát, a „szekálást” veszi górcső alá.

„Mindannyian másképpen dolgozzuk fel a velünk történő örömöket és negatív hatásokat. Minden embert más és más érzés vezet be a templomba” – mondta el Roczó-Nagy Zoltán rendező. – „Ezeket a hívógondolatokat dolgoztuk fel a diákokkal, és csoportosítottuk egy nagyon fontos iskolai probléma köré, amit divatos nevén bullyingnak azaz, megfélemlítésnek, szekálásnak, szemétkedésnek hívnak.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!