Közlemény: Méltóképp ünnepeljük meg az 1956-os forradalom évfordulóját!

Közlemény: Méltóképp ünnepeljük meg az 1956-os forradalom évfordulóját!

Share this content.

Forrás: Országos Presbitérium
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma tegnapi (2016. 06. 30.) ülésén az egyház szervezetéről és igazgatásáról szóló 2005. évi IV. törvény 128. § (5) bekezdése alapján megtárgyalta az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról való méltó megemlékezés lehetséges formáit.

Döntöttek arról, hogy az egyház vezetői 2016. október 23-án püspöki pásztorlevéllel fordulnak a gyülekezetekhez, november 4-én 18 órakor pedig megemlékező istentiszteletre hívnak mindenkit az ország evangélikus templomaiba. 

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott, az 1956. évi forradalomról való megemlékezés című 105/2016. (VI. 30.) országos presbitériumi határozatban arra kérik a gyülekezeteket, hogy ebből az alkalomból harangszóval és mécsesgyújtással emlékezzenek az áldozatokra.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!