Könyvajánló: Új köntösben az evangéliumok

Könyvajánló: Új köntösben az evangéliumok

Share this content.

Forrás: reformatus.hu, Magyar Bibliatársulat
Budapest – Megújult formában és szöveggel forgathatja a közönség az evangéliumokat tartalmazó, népszerű missziói füzeteket. Az 1992 óta elérhető szövegválogatásokat Galsi Árpád, a Kálvin Kiadó igazgatója mutatta be a Református.hu-nak.

„Ez a kiadás már a revideált újfordítású Biblia (RÚF 2014) szövegét tartalmazza, és új borítót is kapott” – avat be az újdonságokba a református lelkipásztor. Egy füzetben egy teljes evangéliumot olvashatnak végig az érdeklődők, a szövegválogatásoknak azonban nem célja a bibliaolvasás helyettesítése. „A gyülekezetekbe éppen csak bekapcsolódó, az egyházhoz lazább szálakkal kötődő embereknek szeretnénk segítséget nyújtani velük” – fogalmaz Galsi Árpád, aki szerint a Szentírás megismerésének jó kezdete az evangéliumok olvasása.

„Az evangéliumok történeteivel, Jézus Krisztus életével szeretnénk bátorítani a teljes Biblia elolvasására” – magyarázza. Erre azért is alkalmasak az evangéliumok, mert azokban koncentráltan jelenik meg a Biblia lényege, és a mai ember számára is közvetlen találkozást biztosítanak Jézus Krisztussal, a Szentírás középpontjával. Ugyanakkor a lelkipásztor azt is hangsúlyozza, hogy a Bibliának nincsenek könnyebben vagy nehezebben érthető részei. „A Biblia nehéz olvasmány, következményekkel jár, életünket alapjaiban határozza meg. Az evangéliumok ezt teszik világossá, hiszen Jézus élete, halála és feltámadása igazán komoly változások előidézője az életünkben” – fejti ki.

A kiadványokkal elsősorban a gyülekezetek és az egyház ifjúsági és missziói tevékenységét szeretnék támogatni, hogy eredményesen szólítsák meg és vonzzák be a fiatalokat, a keresőket a gyülekezetekbe. Az evangéliumi kis füzeteket elsősorban lelkipásztorok keresik ebből a célból, de akár gyülekezeteik tagjaihoz is eljuttatják azokat. Éppen ezért fontos a Kálvin Kiadónak, hogy kiadványaik a legkedvezőbb áron legyenek hozzáférhetőek mindenki számára.

Galsi Árpád azt is elárulja, hogy a Szentírás részleteiben jobban elmélyedni vágyókat a szintén nemrégiben megjelent magyarázatos Bibliával célozták meg, elősegítve az ige alaposabb megértését és beépítését a mindennapokba.

A Magyar Bibliatársulat és a Kálvin Kiadó új kiadványaival a közönség a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris B épületében felállított standjánál is megismerkedhet közelebbről. A magyarázatos Biblia új kiadásának bemutatója április 21-én 14 órától lesz. A kiadványok megvásárolhatók online, a Kálvin Kiadó üzleteiben és más keresztyén könyvesboltokban is.

Megjelent a négy evangélium kis füzetekben, a revideált új fordítású Biblia (RÚF 2014) szövegével. A közkedvelt, kedvező árú, missziói célokra is kiválóan alkalmas kiadványok most megújult külsővel, új kiadásban kaphatók. Magyar nyelvre fordította és revideálta a Magyar Bibliatársulat Szöveggondozó Bizottsága.

Máté evangéliuma
a revideált új fordítás (RÚF 2014) szövegével
B/6; 44 oldal; irkafűzött; 200 Ft
ISBN 9789635583980

Márk evangéliuma
a revideált új fordítás (RÚF 2014) szövegével
B/6; 28 oldal; irkafűzött; 170 Ft
ISBN 9789635583997 

Lukács evangéliuma
a revideált új fordítás (RÚF 2014) szövegével
B/6; 48 oldal; irkafűzött; 200 Ft
ISBN 9789635584000 

János evangéliuma
a revideált új fordítás (RÚF 2014) szövegével
B/6; 36 oldal; irkafűzött; 170 Ft
ISBN 9789635584017 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!