Kantátazenés istentiszteletet tartottak Sopronban

Kantátazenés istentiszteletet tartottak Sopronban

Share this content.

Szöveg és fotó: Stinner Dávid
Sopron – Eredeti istentiszteleti környezetében szólalt meg soproni művészek közreműködésével Johann Sebastian Bach: Mein Herze schwimmt im Blut (BWV 199) című kantátája.

Az eredetileg is a Szentháromság ünnepe utáni 11. vasárnapra írt kantáta napján szólalt meg az alkotás a soproni evangélikus templomban, 2017. augusztus 27-én.

A város szimfonikus zenekarának tagjaiból alakult kamaraegyüttes magas színvonalú előadása nagyszerűen illett a gyülekezet istentiszteletébe.

Bach zenéje és Georg Christian Lehms szövege 303 évvel első előadása után is élettel teli, és a vasárnap óegyházi evangéliumát magyarázó, jó teológiával tette teljessé Pelikán András lelkész igehirdetését.

A szoprán szóló kantáta énekese Drüszler Edit volt, az oboa szólista Tarcsay Éva.

A Kuzsner Péter vezetésével megszólaló együttes istentiszteleti szolgálata sokak reménye szerint nem egyszeri alkalom volt.

A soproni gyülekezet zenei hagyományai és az evangélikus zenei örökségünk ilyen összekapcsolódása a gyülekezet lelki épülését tudja segíteni.

Címkék: kantáta - istentisztelet - Sopron -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!