Kantátazenés ökumenikus istentiszteletet tartottak reformáció napján a Fasorban

Kantátazenés ökumenikus istentiszteletet tartottak reformáció napján a Fasorban

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség közös reformációi istentiszteletre hívta 2017. október 31-én a VI. és a VII. kerületben szolgáló református, baptista, metodista és pünkösdi gyülekezetek tagjait. A reformáció kezdetének ötszáz éves jubileumán részesei lehettünk egy kétfókuszú istentiszteletnek, mely igei és szentségi szolgálatból állt. Az úrvacsorás istentisztelet szerves részeként hangzott el Johann Sebastian Bachnak erre az ünnepnapra írt kantátája (BWV 80).

Az evangélikus gyülekezet lelkészei, Aradi György és Magyarkúti Gyuláné köszöntötték a gyülekezet tagjait, majd megkezdődött az ünnep. Az alkalmon dr. Khaled A. László metodista szuperintendens hirdette az igét és a reformáció emlékévében az imádság fontosságára, a napi csendesség szükségességére, gyakorlására és annak erejére hívta fel a jelenlévők figyelmét.

Az est orgonista-kántora Gálos Miklós volt.

A kantátát a Simplicissimus kamaraegyüttes (művészeti vezető: Németh Zsombor) és a Holdkórus (művészeti vezető: Fehérváry Péter) adta elő. Szólót énekelt: Csereklyei Andrea – szoprán, Lax Éva – alt, Varga Donát – tenor, Arányi Péter – basszus. Vezényelt: Fehérváry Péter karmester.

Az alkalmon készített képriportot adjuk közre:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!