Megemlékeztek D. Kapi Béla püspök halálának 60. évfordulójáról Győrben

Megemlékeztek D. Kapi Béla püspök halálának 60. évfordulójáról Győrben

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Győr – D. Kapi Béla püspök halálának hatvanadik évfordulóján, 2017. április 2-án megemlékezést tartottak a győri nádorvárosi temetőben. A család és a gyülekezet tagjai gyűltek össze az egykori egyházi vezető sírjánál, hogy közösen adjanak hálát életéért és szolgálatáért.

Az életrajz rövid ismertetése után az egyházkerület részéről Szemerei János püspök, a család részéről pedig Kapi Béla unokája, Kapi Zoltán nyugalmazott lelkész mondott az elhunyt munkásságát méltató beszédet. Majd a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület lelkészi vezetője elődjének egyik utolsó prédikációját olvasta fel. Énekkel szolgált a nádorvárosi gyülekezeti kórus, Váray Tamás vezetésével.

Az ünnepség végén a jelenlévők koszorúkat helyeztek el a sírnál.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!