Zenéléssel építik a közösséget

Zenéléssel építik a közösséget

Share this content.

Forrás: kapos.hu
Balatonszárszó – Hétféle hangszeren tanulhattak az evangélikus népzenei találkozó résztvevői. A háromnapos családi program célja megszerettetni a zenélést, a közös muzsikálást, és megismerni a magyar zenei gyökereket.

Még kobozon is megtanulhattak játszani az evangélikus találkozó résztvevői. A lanthoz hasonló, húros, pengetős hangszer már évek óta nagyon érdekli Hazai Tímeát, ezért is jött el a mostani kurzusra. „Nagyon nehéz rajta játszani. Persze ez attól függ, hogy az ember mennyire akar elmerülni a technikában, és én most éppen azt tanulom, hogy hogyan lehet egy moldvai magyar népdalt a lehető legszebben megszólaltatni. Sokkal szebben, mint amire én eddig képes voltam” mesélte Tímea.

Az evangélikus egyház idén már tizennegyedik alkalommal tartotta meg az alkalmat Balatonszárszón, amelynek célja nemcsak a magyar hagyományok megismertetése, hanem a közösségformálás is. „A legegyetemesebb nyelv az ének. És gyönyörű ez a magyar szavunk is, hogy ének. Ez valójában az én-eknek, az egyéneknek, az embereknek az összetalálkozása. Amikor összecsendül a dallam, és együtt tudunk énekelni, az egy összetalálkozás” – mondta Varga Gyöngyi evangelikus lelkész. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!