A megosztottság korában is egységben – Kaposvári imahét

A megosztottság korában is egységben – Kaposvári imahét

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír,
Kaposvár – A kaposvári református templomban Petró László református lelkész köszöntötte a katolikus, református, evangélikus és baptista híveket.

Varga László kaposvári megyéspüspök arról szólt, hogy a megosztottság korát éljük. Minden országok, vallások közötti, családon belüli konfliktus ebből a megosztottságból születik. Mert nincs bennünk egység. A megosztottságot a szívünkben kell először felszámolni, és utána elindulni az önmagunk helyes szeretetének útján. És ezután könnyű lesz szeretni a másik bűnöst, aki ugyanolyan, mint én – fogalmazott a püspök.

Csak együtt, egységben tudunk az evangélium győzelmére jutni. Aminek az ára a kereszt. Ha követjük Krisztust, ezt nem „úszhatjuk meg” – fogalmazott a megyéspüspök.

Az a küldetésünk, hogy tanúságot tegyünk a hitünkkel, a reményünkkel és a szeretetünkkel. Ha rátalálunk Krisztusra, és elindulunk a megbocsátás, a kiengesztelődés útján, akkor eljutunk az ellenségszeretetig, ami minden korban a legnagyobb jel, a legerősebb tanúságtétel volt a keresztények életében. Mi akadályozhat meg minket ebben? Csak a szívünkben lévő megosztottság – mutatott rá Varga László.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!