Evangélikusok a vecsési Káposztafeszten – Ismét a templomépítésre gyűjtött a gyülekezet

Evangélikusok a vecsési Káposztafeszten – Ismét a templomépítésre gyűjtött a gyülekezet

Share this content.

Szöveg: Koczor Kinga, fotó: Mukk György, Endreffy Zsolt
Vecsés – A település nagyszabású hagyományőrző rendezvényén, a város egyesületeit és intézményeit megmozgató Káposztafeszten idén már harmadik alkalommal vett részt a helyi evangélikus gyülekezet.

Míg a terményáldást követő ünnepélyes felvonuláson a helyi termelők a leggyönyörűbb káposztákat, a hagyományőrző csoportok a patinás sváb öltözeteket mutatják be, az iskolások és óvodások pedig ötletesebbnél ötletesebb káposztás jelmezeikben integetnek a lovaskocsikról, addig az evangélikusok kórusénekléssel lépnek a nagyszámú nézősereg elé. Az emberek ugyanolyan érdeklődéssel és örömmel fogadják a gitárral és csörgőkkel felszerelkezett és keresztény szövegeket zengő énekkarosokat, mint a többi csoportosulást. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy idén a Vecsernye kórus lett a felvonulási verseny harmadik helyezettje.

Az evangélikus gyülekezet már harmadik éve külön sátorban is bemutatkozott a Káposztafeszten: székelykáposztával és palacsintával kínálták a látogatókat, akik idén egy fényképes beszámolón is végigkövethették, hogyan halad a lutheránus templom építése. A kínálásból származó bevételek, az előző évekhez hasonlóan, az Isten háza körüli munkálatokat szolgálják majd. Az új templomtér júniusra készült el, ezután a fűtés és a víz bevezetésére kerül sor, majd elkészülnek a mosdók és az iroda is. 

A fesztiválon való megjelenés ugyanakkor nemcsak marketingfogás és adománygyűjtés; ezek a komoly munkát igénylő napok a közösség összefogását és áldozatkészségét is évről évre erősítik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!