„A karácsony célja nem a tökéletesség, hanem a ráhangolódás.” – Ünnepi készülődés a miskolci Kossuthban

„A karácsony célja nem a tökéletesség, hanem a ráhangolódás.” – Ünnepi készülődés a miskolci Kossuthban

Share this content.

Szöveg: Orosz Eszter, fotó: Vígh Roland
Miskolc - A miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium diákjainak és iskolalelkészének közreműködésével gyújtották meg a város adventi koszorújának harmadik gyertyáját.

Sok éves hagyomány Miskolc város életében, hogy a város egyházi iskolái aktív részesei az adventi gyertyagyújtásnak. A Kossuth Lajos Evangélikus Iskola idén az öröm gyertyájának meggyújtásakor nyújtott színvonalas műsort a város lakóinak, a ráhangolódást pedig Pethő Judit iskolalelkész gondolatai erősítették.  

A városi ünnepség csak az egyik állomás az intézmény adventi készülődésében, hiszen már december eleje óta számos programmal tesznek azért, hogy az óvodások, a diákok és a pedagógusok is megértsék, megéljék ezt a különleges ünnepet.

„A karácsony célja nem a tökéletesség, hanem a ráhangolódás, ezt igyekszünk átadni a diákjainkak ebben az időszakban – mondta Pethő Judit, az iskola lelkésze. – Fontosak a karácsonyi nagy közös vacsorák, az ajándékozás, az ünnepi fények, illatok, de még fontosabb az, hogy mindezek mögé lássunk, és azt kapjuk az ünnepből, amiről az valóban szól” – tette hozzá. 

Az év utolsó hónapját végigkísérték az ünnepi készülődéssel kapcsolatos programok: közös adventi gyertyagyújtások, előadások, karácsony témájú áhítatok. Az óvodások a szüleikkel és óvodapedagógusaikkal közös adventi barkácsoláson is hangolódtak az ünnepre és a középiskolások hagyományos karácsonyi vendéglátása sem maradhatott el, ahol finomságokkal és előadásokkal készültek tanáraiknak. Közös karácsonyi ünnepség és istentisztelet zárta az iskolai készülődést. Az intézmény törekszik arra, hogy ezekkel az előkészületekkel a családi karácsony mindekinél még meghittebb legyen. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!