Karácsony előtti könyvadomány

Karácsony előtti könyvadomány

Share this content.

Forrás: reformacio2017.hu
Budapest – A Reformáció Emlékbizottság a Kálvin és a Luther Kiadóval együttműködve, karácsony előtt közel 20 millió forint értékben szállított könyvcsomagokat a határon túli magyarság részére.

A reformáció témáját felölelő könyveket – amelyek ezeken a területeken eddig nem voltak magyarul elérhetőek – 112 közösségnek juttatták el a reformáció 500. évfordulóját előkészítő ünnepi programsorozat keretében. Könyvtáraknak, tudományos intézményeknek, valamint egyházközösségeknek adományozták az értékes csomagokat oktatási, tudományos és kulturális célokra. A közel 130 könyvcsomagot a Luther és a Kálvin Kiadó munkatársai személyesen szállították ki a Felvidékre, Kárpátaljára, a Partiumba, Erdélybe és Délvidékre.

„Bízunk abban, hogy a Kálvin Institutio köteteit, Luther válogatott műveit, vagy éppen a többi reformációs irodalmat olvasva, a határon túli magyarság is várakozással telve készül velünk a reformáció 2017-ben esedékes, 500. évfordulójának megünneplésére. Nagyon örülünk, hogy alkalmunk nyílt olyan adományok felajánlására, melyek szimbolikus értékkel is bírnak, hiszen a könyv a reformáció történetében is kiemelt szereppel bíró médium volt, és máig fontos az egyetemes kultúra és a reformáció alapértékeinek közvetítésében” – nyilatkozta a kezdeményezésről Hafenscher Károly, a magyar kormány által létrehozott Reformáció Emlékbizottság munkáját segítő miniszteri biztos.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!